måndag 22 mars 2010

Hirdman


På kontinenten Trudvangs Östra sida ligger ett hårt och kallt land. Där ett pälsklätt, vindpinat människosläkte är förhärskande och där trollfolken, även kallade Bastjurs närvaro aldrig är mer än ett andetag bort.
Detta är Osthems rike och här råder den starkes rätt. Detta förkunnar deras gud Storme. Den grymma traditionen av att blota sträcker sig långt tillbaka i tiden och mankraftiga är de antal trälar som hissats upp i blotstången under de högtider dessa barbarfolk har. De som åldras och känner vekheten i sin kropp kan inte räkna med att bli visade någon misskund.

Det många andra människosläkten ser som skrock och vidskepelse ser Stormlänningen som faktiska sanningar. Trollkarlar, siare och övriga vitnervävare kommer finna vistelsen i Osthem ensam... och högst dödlig.

Det ni ser på bilden är en hirdman. En krigare för den Stora guden Storme. Detta kan man se genom att han genomgått en så kallad skalljod. Detta betyder att man rakar av allt hår, eller delar av det. Man genomgår skalljod först när man dräpt sin första fiende. De som inte varit med i enviggar, dödskamper och härslag och därigenom dräpt får hålla sitt hår långt och sitt skägg orakat. Av de fyra stora folkslagen så har alla utom de egensinniga Vildbronjorna denna tradition av rakad skalle.

Inga kommentarer: