tisdag 23 februari 2010

Roligt. Jobbigt

Reaktionerna på utställningen har inte låtit sig vänta.
Väldigt många som hänger på Simpan gillar bilderna skarpt. Jag fick en rekomendation att kopiera upp dom på bra papper så att de fanns till förfogande för de som vill ha hem en illustration.

Samtidigt söker jag lägenhet. Det blir en jäkla massa skrivanden och rännanden till diverse lägeheter den närmsta tiden.

Jag måste också göra en kort serie till Zvennis egna sida. (Kolla på länklistan. Zven INC). Sidan har fått uppmärksamhet och jag tycker själv att den är rolig och informativ. Kolla upp den!

Jag vill gärna börja på Den Svarta Jorden serien nu. Jag har både manuset och layouten klar till den första serien. En kort serie på nio sidor. Ordlös. Skulle vilja bli klar med den tills SPX. Det skulle vara roligt att visa den för Chris Staros på Top Shelf.

torsdag 18 februari 2010

Utställning på Simpan.

Igår satte jag upp bilderna på Simpan. Ägaren var stormförtjust och ville köpa flera stycken av dem. De låg i plastfickor och tejpades upp i all sin enkelhet såsom han ville ha det. Problemet är som vanligt det här med betalning. Vart ska man lägga sig? Jag måste dessutom fixa någon form utav person/kontakt info. Göteborgsbilden kom inte med på grund av platsbrist.

onsdag 17 februari 2010

Ej avslutad historiaPrecis innan jag påbörjade arbetet utav En Hjälpande Hand (EHH) så höll jag på att illustrera en kort historia som skulle vara mellan fyra till sex sidor. Handlingen skulle vara förlagd i Den Svarta Jorden och den var tänkt att gå i en månadstidning. Projektet blev aldrig av. Jag gjorde EHH och sidorna blev liggande. Jag tycker att mitt manus var lite väl tunnt och jag vet att jag kan göra bättre ifrån mig på det visuella planet nu. Det här är helt enkelt en aborterad serie som aldrig fick se dagens ljus. Så kan det gå.

Vin och sång


Den här bilden var jag inte alltför nöjd med när den var klar. Hamnade upp i gamla manér igen. Jag tycker även att det verkar som att kvaliteten på penslarna som jag använder (Da Vinci) bara blir sämre och sämre. Jag köper två åt gången nu för att inte riskera att sitta med en defekt pensel. Det är ett helvete i sig att arbeta med dåliga instrument.

Hellraiser i Lilla London


Vad ska man säga? Göteborg har ju alltid varit Sveriges hårdrocks-Mecka, så varför inte göra en metall insprirerad bild av mitt Göteborg anno 1910?

Kronans Män


Jag kollade in olika unoformer som vi i Sverige hade under första världskriget. Det visade sig att i nästan vartenda foto som jag tittade på skiljde sig kostymerna åt. Jag frågade min historiekunninge vän hur det var med det hela. Kanske hade man olika uniformer beroende på vilket landskap som man kom ifrån.
Han sa att det var först en bit in i kriget som vi fick en enhetlig uniform. Till en början bar vi samma typ utav hattar som karolinerna (!) bar under Karl den tolftes storhetstid. Detta för att injaga respekt och fruktan i fiendeleden.

måndag 8 februari 2010

En Stjälpande Hand

Fredrik Quistbergh har blivit intervjuad av ETC.se. Han pratar mycket om de platser som jag och han beökte under researchstadiet av vår bok. Jag följde med till Bofors där vi gick på rundvandring i lokalerna och pratade med högt uppsatta killar. Han berättar även om hans besök på vapenmässan i Indien och hur rättfram försäljarna är. En riktigt bra intervju!
Jag blev för övrigt jämförd med David Nessle i en kommentar.

tisdag 2 februari 2010

Se! Det var ju inte så svårt.

Nu har jag äntligen uppdaterat min länklista. Den har strulat lite med mig och jag har inte orkat sätta mig in i vad som var felet. Uppenbarligen så var jag tvungen att ta bort en länk som inte funkade (förlåt Benjamin) för att nya länkar skulle kunna läggas till.

måndag 1 februari 2010

Mörker äro endast avsaknad av ljus


Utanför Simrishamnsagtan 3.

...Och porten skola ej mer vara slutenSimrishamnsgatan 3 som det ser ut i Den Svarta Jorden

Hårda klappar och mjuka slag.


Jag kommer att lägga upp bilderna på Simpan tre åt gången. Det här är de första tre. Skillnaden på hur jag har arbetat tidigare kanske inte ser ut att skilja sig särskilt mycket, men jag gillar det här mycket bättre. Jag har nu även med stålstiftet när jag arbetar. Det spelar inte en jättavgörande roll för bilden. Jag använder mig fortfarande mest av penseln, men jag tycker nog ändå att det tillför en mer vass känsla av framför allt skuggurna. Penseln gör att man får en massiv men samtidigt mjuk form. Stålstiftets linje är vass men spröd.

Dagens sanning


Lisa: Snackade med X igår. Hon dejtar ju den killen som kom sist i Schlagerfestivalen (glömt namn och vilket år han var med.)


Lars: Vad är det för en pajsare?


Lisa: Fyrtioåring. Totalalkis. Heh. Han är den mest teatrala människa jag sett. Jag ska visa dig ett klipp på Youtube senare.


Lars: Men är inte det typiskt X?


Lisa: Jo. I vilket fall som helst. Han är farfar och X sa det "Är det en sak som jag lovat mig själv så är det att inte bli ihop med en farfar."

Men vafasen. Jag menar, man skaffar barn när man är ung. Ditt barn skaffar i sin tur barn när han eller hon är ung... Det är bara att inse fakta. FÖRR ELLER SENARE SÅ KOMMER MAN ATT HA SEX MED EN FARFAR.

Bark at the moon


En pizza (Kebab. Blandad sås), en påse lösgodis för arton spänn, en chipspåse (Esterella grillchips) på tvåhundra gram, en Mcfiestmeny med Coca-cola.

Jag skyller hela skiten på att det var fullmåne. Coca-colan var en miss. jag beställde egentligen en Loka citrus men tjejen i kassan hade viktigare saker att tänka på än den polisongburna hippien som skulle bli expiderad. Kan inte klandra henne. Att jobba på Mcdunken kan inte vara särskilt inkomstbringande eller kreativt.

Jag har inte tänkt på att månen påverkat mig så mycket tidigare men på senare år har jag märkt att jag faktiskt blivit mer rastlös när den visar sig. Skumt. Kanske är det polisongerna som borde ryka. För hälsans skull.