onsdag 17 februari 2010

Vin och sång


Den här bilden var jag inte alltför nöjd med när den var klar. Hamnade upp i gamla manér igen. Jag tycker även att det verkar som att kvaliteten på penslarna som jag använder (Da Vinci) bara blir sämre och sämre. Jag köper två åt gången nu för att inte riskera att sitta med en defekt pensel. Det är ett helvete i sig att arbeta med dåliga instrument.

5 kommentarer:

Oscar Hjelmgren sa...

Jag tycker att bilden var grym i alla fall.

lars sa...

Tack så mycket. Jo jag tycker den är okey ändå. Jag känner att jag skulle behöva lite enklare motiv dock. Då kan jag förenkla och yxa till mer. I den här gick jag nästan helt och hållet tillbaks till den gamla stilen.

Karl Johnsson sa...

Hmmm, intressant! Jag tycker bilden är mycket lyckad. Du lyckas få med mycket information, bra känsla och ett ballt P.O.V.-perspektiv. Vilka manér är det du försöker undvika, och vad siktar du på?

Det är knepigt det där med att förändra sina manér. Jag håller själv på att utveckla en fräschare stil för nästa seriebok.

lars sa...

Hej Karl. Roligt att du gillade bilden. Jag vet att när jag försöker beskriva olika ytor så slutar det upp med att jag använder mig av endat två eller tre olika strukturer. Om jag lär mig att komma på olika ytstrukturer så kan jag få en ökad variationsrikedom i bilderna. Jag beöher även komma på mer textilmönster. Mönster överhuvudtaget. Jag tycker att när jag använder mig utav dem så blir kläderna och väggarna klottriga. Jag tror inte att det skulle behöva vara så. Mönstrena skulle kunna särskilja plagget mer från resten av omgibvningen.

Jag tror att dessa fyra förändingar (Grova drag blandat med detaljrikedom, strukturer och mönster samt även mer slagskuggor)inte är så svåra att genomföra, men man måste ändå anstränga sig lite extra för att komma ifrån de enkla lösningarna.

Karl Johnsson sa...

Jag förstår! Samtidigt som olika ytstrukturer kan hjälpa till med att skilja ytor från varandra, så tror jag också att liknande mönsterstruktur kan hjälpa till att göra bilden harmonisk.

Nu ska jag titta lite närmre på dina kommande bilder och försöka se vad som händer på de olika ytorna! :)

Själv drar jag mig av någon anledning alltid för att göra slagskuggor, men så sätter jag igång med en liten och vips så är hela bilden fylld med mörker!