onsdag 23 februari 2011

Jobbet tuffar på.


Nu har jag snart gjort hälften på min nya serie. Den ska vara till Utopi Nr3. Historien börjar att arta sig. Jag har blivit bättre och bättre på att ha många rutor per sida vilket medför att jag kan göra en mer komplex berättelse på mindre antal sidor än förr. Den berättelsen jag gör nu skulle, om det hade varit jag när jag gjorde Dödvatten kanske varit på trettio sidor.

lördag 19 februari 2011

Ej fixad bild.


Vet inte om jag ska fortsätta med den här. Hon sitter ju bara där.

Crowley


Hårdrock och ockultism är alltid en given kombo

torsdag 10 februari 2011

Deiligt in Denmark


Danskarna är världens lyckligaste folk. Dom har också Europas lägsta livslängd. Man kan nog förstå det när man tittar lite närmre på denna illustration. Man ska njuta av livet medan det varar för det har en tendens att inte vara särskilt länge... när man njuter.

Skiss-studie: Rolf Lampe


Jag pratade med min redaktör igår om vart åt Den Svarta Jorden projektet skulle barka hän. Vi kom båda överens om vilka saker som var tvungna att belysas. Jag hade tre olika trådar/historier som skulle kunna utgöra nästa berättelse i projektet. Jag blev sittandes på ett fik och grubblade över vilken historia jag skulle börja med. Det är lätt att falla in på psykisk sjukdom som tema när man har med skräck att göra. Det blir hyggligt enformigt ganska snart. Likadant blir det med den rent ockulta inriktningen. Världen som man bygger upp blir helt enkelt inte trovärdig om det lurar ett monster runt varje gatuhörn och under varje sten. Så efter en binge kaffe kom jag på det. Jag hade faktiskt redan skrivit hela historien en gång tidigare. Allt jag behövde göra var att klippa och klistra lite för att det skulle passa in i Den Svarta Jorden. Recycling är inte fy skam. Det är aldrig fel att rota igenom gamla anteckningar som ligger skräpandes lite här och där. Han ni ser på bilden kommer att figurera i historien. Han har funnits i mitt huvud som en Svarta Jorden karaktär ett litet tag nu.

onsdag 9 februari 2011

Välkomna till Falköping!


Nu är jag helt klar med serien och väntar på svar från min redaktör. Jag vill prata med honom om idéer som jag har till fortsättningen på historien/historierna. Åt vilket håll allting ska dra.

torsdag 3 februari 2011

Skisser på folkJag fick ett tips på Loka Kanarps blogg om att titta in bilder på kriminella Australiensare. Bilderna är från sekelskiftet vilket passar mig som handen i handsken då jag håller på med serier i just den miljön. Det är alltid, för mig som kille bra att ha mycket bilder på olika typer av kvinnor och kvinno-kläder. Det svårt att variera utseendet. Ofta så blir det ett slentrianmässigt ansikte som ser "snyggt" ut. Kläderna var även i början på sekelskiftet en bra bit mer varierade än vad dom var och är för oss män.

A black planet and a... a black world


Äntligen så har vi fått en ny dator! Nu kan jag scanna in saker igen. Som den här bilden till exempel. Den är från en berättelse som jag håller på med till Utopi nummer två. Jag är faktiskt och arbetar med sista sidan på historien för tillfället. Jobbig bild för övrigt. Stadsvyer är tidsödande och ansträngande för min nugget. Efter det så är det textning och sedan så är det klappat och klart.