måndag 26 oktober 2009

Svenskt stål




Här är en sida i början utav serien. Vår vän betrakatar här vad för underverk Bofors producerar.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Ja du Lars! Eller "Krautarn 2" kanske jag ska säga efter all musik med CAN, NEU! och annan obskyr musik inom krautrock genren som jag tvingade dig att genomgå, sena kvällar under tiden på KV Konstskola i Göteborg. Med eller utan rödvin....hm...
Jag är otroligt imponerad och glad över att se vart din talang och dina färdigheter har tagit dig, För jag tyckte då att Du bara var så jävla bäst! Det växer inte på träd med människor som brinner för något och arbetar så hårt för något så som du gör. Så fortsätt brinn Lars! & Lycka Till tills vi kanske syns igen! Hälsar /Peter (Fransson) kompis från KV Konstskola tiden!

lars sa...

Hej Peter! Vad roligt att höra från dig. Jag har tidigare försökt kolla upp dig på internet, men jag hittade inget. Jag tror att jag bara skrev ditt efternamn med ett S. Jag hoppas att du håller på med det du känner för fortfarande. Du hade ju fruktansvärt många olika saker på gång tidigare. Det skulle verkligen vara roligt att träffas igen. Mitt liv är mycket lygnare nu än vad det var tidigare. Bor i Malmö och tar det "lungan" som dom säger här.
Skitskoj att du gillade mina teckningar. Om du känner för det så kan du köpa min bok Dödvatten som jag kom ut med för ett halvår sen.
Skulle vilja se/höra vad du gör nu. Ska kolla detta direkt.
Ha det bra.

lars sa...

A Pocket Guide to Birds. Om jag inte missminner mig så pratade du om det projektet när vi träffades senast (för tusen år sen). Jag har för övrigt kollat in några av våra andra klasskompisar, dom jag minns namnet på. Gustav Tilleby verkar ha hamnat upp i Dataspelsbranchen precis som hans bror. Magnus Härdner har ställt ut på Scandic hotel. Allt det här visste du kanske.
Träffar du några av dom gamla KV människorna? Jag bara förmodar att du ens bor kvar i göteborg. Underbar stad för övrigt.

Unknown sa...

Ja. Skulle vara kul att köpa boken senare om det finns några ex kvar..? Hur många ex trycktes???
Men du har haft flera utställningar också vad jag fattade det som...eller?
Nja...
A Pocket Guide To Birds lades ned. Jag tröttnade på att vara nåt slags frontfigur i och med sången. Dock vet jag inte hur det blir framöver när man fått distans till grejen. Kanske att det blir nån reunion, men får se om detta. För övrigt så håller jag på med egna utfreakade grejer i 3 helt olika projektnamn som kan hittas på Myspace (naturligtvis). Skapade sk. "anagram" av vad jag heter dvs Peter Olof. Och det har då i sin tur lett till mina andra alias typ "Rolf Opete","Retep Folo", "Profet Leo" samt "Proof El Te". Hmm...ja! Så ligger det till. Det hela startade med "Retep Folo" och sen har det ju bara eskalerat... har fått ganska schysst respons från ett underground bolag i London på mina "Rolf Opete" grejer. och det kan man ju börja undra över. För det är ju ingen annan som fattar nånting. Kanske är det som med många andra, att 50 år efter sin död så börjar folk reagera på att "den där snubben måste ju ha varit helt vrickad" he he... Här har du länken förresten om man nu kan/får posta den här. www.myspace.com/rolfopete samt då även www.myspace.com/retepfolo.
Sen gavs ju också en CD ut i början av 2009 med det projekt som jag har tillsammans med en kompis, Jörgen Andersson. Vi kallar oss för Exhadley. Och den skivan gavs faktiskt ut på en liten independent label i Malmö som heter Psychic Malmö. En upplaga runt omkring dryga 70 ex. har fortfarande 10 ex över här hemma.
Sen....
Appropå hemma ja???? Jag bor sedan
Oktober förra året i Berlin tillsammans med min tyska flickvän. Men det lutar nog åt att vi bägge kommer att flytta till Göteborg fram igenom. För mig ganska snart. Och för henne efter cirkus 2 år pga studier.
Så så är det...
Fan Lars! Vi måste synas fram igenom... Snacka "Künst" och annat...
Hoppas det löper på i den takt som du önskar, och kul att du har hittat rätt nere i Malmö. Jävligt om sig och kring sig att ha egen blogg dessutom. Skitskoj!

Oki...

Nu måste jag påbörja en ny komposition. Det gäller att ligga i medans man har ork kvar i kväll...

Ha det väldigt gött till nästa meddelande!

Ahoi! und bis gleich!
Grüss aus Berlin!

/Peter

(PS. Mixarna som ligger ute på Myspace är det tyvärr lite si och så med. Är inte helt färdiga. Och det beror på att jag i nuläget inte har några högtalare, utan har hela tiden suttit med lurar för att mixa. Och det är största synden i mixningssammanhang att jobba på det viset när man ska mixa. Så jag måste införskaffa ett par schyssta monitorer för att göra så att musiken kommer till sin rätt. Något som jag för tillfället inte har råd med. Så......som det är nu så kan det låta för mycket bas eller för mycket diskant und so weiter...

Maja Lüning sa...

Woho! Nu har jag hittat din "blogg"! Du är grym Lars! I will länk you.

lars sa...

Hej Peter ledsen att jag inte svarat tidigare. Roligt att du hittat en tjej, men det är ju synd att ni ska behöva bo ifrån varandra så länge. Böckerna är tryckta i en ganska hög upplaga, så exemplar finns kvar av den. Jag skulle rekomendera dig att kolla i SF-bokhandeln. Om inte annat så kan du fråga personalen om de kan få ett ex skickat till sig.
Vad jobbar du med nu för tiden? Skulle vara roligt att ses men då måste jag kunna kontakta dig på något sätt. Jag gillade verkligen Göteborg och det skulle vara trevligt att komma dit igen. Säg till när du är tillbaks i stan.