torsdag 31 mars 2011

Lineart


Normalt sett så brukar jag inte teckna upp så här mycket med stålstift, men jag valde att göra det den här gången. Helt spikraka linjer drar jag ofta med linjal och använder då en vanlig tuschpenna. Efter det så målar jag hela skiten med en mårdhårspensel som är storlek noll. Sen är teckningen kirrad. Lämnar in nycklarna till ateljén imorgon men hoppas att jag blir klar med den här bilden till dess. Efter det så kommer jag inte ha tillgång till någon A3 scanner.

onsdag 30 mars 2011

The Empire of Man is very ill. There can be only one cure


Detta är en präst som tillber Nurgle, Great Lord of Decay. Han står för sjukdom, förruttnelse och morbiditet men han står också för återfödelse och förnyelse. Han är även Lord of All på grund av att allt måste ha ett slut. Allt faller och allt är förgängligt.

tisdag 29 mars 2011

Hyllningsbild till Johannes Paulus II (skiss)


Johannes Paulus vad kan jag säga? Jag diggar dig.

måndag 28 mars 2011

Påven gillar Sverige!


Jag såg den här serien på bloggen Covered nyss. Vadan den svenska fanan nertill på bilden? Nu är han ju död men jag hoppas att han gillade vårt sekulariserade land och att han besökte det mer än i fantasins (Marvels) värld.

And I saw Delight


Det här är en tjänare åt Slaanesh, The Lord of Dark Delight. Han står för lust, frosseri och dekadens men även för perfektion och konst. Han kallar på oss med frestelser av olika slag och drar ner oss allt djupare i olika typer av makabra utsvävningar.

fredag 25 mars 2011

Skiss på ett Warp-spektakel


Knowledge leads to power. Power corrupts. Knowledge is overestemated.

Mördarbrudar med Chain sword.


Borde vara lite svårt att snika omkring obemärkt i mörkret med ett Chain sword rytandes i handen men med tillräckligt hög Fv så... Jag håller för tillfället på att slöskriva lite på ett nytt kort manus till Utopi. Känner inte för att börja med att teckna på det så länge jag är i studion. Jag slutar till månadsskiftet. Nu har jag gjort vad jag kom för att göra, så nu blir det mest kluddande för skojs skull. Detta är nog en Assasin.

tisdag 22 mars 2011

In a far and distant future there can be no permobilMechanus adeptus, de som dyrkar The Machine God har med hjälp av sin enorma insikt inom mekanikens gåtor nått stora landvinningar. På den ena bilden ser vi ett vanligt hjälpmedel för the pensionär anno 2011. På den andra ser vi den mer utvecklade formen av samma verktyg. Ett flertal funktioner har lagts till under de 38000 tusen år av teknisk landvinning som förflutit.

måndag 21 mars 2011

In the grim 41st millenium there can be only bad Pop music


Ännu en av den Gyllene Tronens tjänare. Blazing steel i högerlabben och en Chockmaul i vänsternäven. Inbyggda knogjärn (precis som den gode Dreddis) i handskarna och stålhättade kängor. Hon är en Arbites precis som Gorya Niktin. Arbites är en slags polisiär enhet som har mycket större befogenheter än en vanlig snut. Man kan säga att dom är Warhammer 40K:s version utav Judge Dredd. Jag älskar att teckna outrageous klädstilar och frisyrer och när man tecknar "gubbar" till Dark Heresy så är det verkligen bara att bränna på. Tro mig, den här bruden (Travesty Mundane?) ser väldigt normal ut om man jämför med det persongalleri som finns presenterat i Dark Heresy boken. Ibland, eller snarare ganska ofta så är det svårt att se vem som tillhör Imperiet och vem som tillhör The Warp.

lördag 19 mars 2011

Jagged up and good to go!


Min spelkaraktär Gorya Niktin har tillsammans med sin vapenkamrat Titus varit med om både det ena och det andra i Calixis sektoren år 40 000. Jag kände att det nu var dags att göra en teckning på honom. Det är en medvetet enkel teckning som man kan följa upp med utbyggnader och förändringar vid sidan av honom och på honom. Det kan vara cybernetiska modifikationer, robotproteser, ärrbildningar och om jag skulle falla allt för långt från den Eviga Kejsarens varma famn: fruktansvärda mutationer.

Han kan komma att förändras. På gott och på ont. Allt jag vet med säkerhet är att hur mycket min vän Gorya än kämpar, vilka uppoffringar han än gör och vilka hjältedåd han än utför så kommer han inte att vara saknad när han dör. För i Imperiet finns miljarder och miljarder andra som ska komma att ta hans plats i Kejsarens armé i strävan för överlevnad. I en mörk och ogästvänlig framtid så finns det inte tid att sörja de hädangångna. I en värld 38000 år in i framtiden finns bara... Krig.

onsdag 16 mars 2011

Den tredje berättelsen klar.


Klar med serien till Utopi nr3. Nu har jag lite illustrationer att fixa med. Papper som ska till A-kassan måste jag skicka in. Fan har tänkt fixa med dom sen slutet av förra månaden. Men men. Konsten kommer faktiskt först och så är det bara.

torsdag 10 mars 2011

Möt besten ikvällKom till Morfar Ginkos (Stockholm) ikväll den tionde Mars. Då är det släppfest för första Utopi nummer ett och för Corto Maltese i Etiopien. Backanalen varar mellan 19 till 23.

Möt där några av Utopis medarbetare. Skaka hand med dessa Demiurger och vet att de har skapat en Best. Det är ett monster som ropar på att bli älskat. En fantasi. En feber-mardröm som tagit fysisk form. Något som egentligen inte kunnat existera men som numera inte kan förnekas. Utopi är här!

onsdag 9 mars 2011

Tematrio- Tre hjältinnor

Medarbetare på Kolik/Utopi har, i och med kvinnodagen igår valt att ta upp tjejer inom populärkulturen som rockar. Jag tyckte det var ett roligt initiativ så jag hänger på på ett hörn också.
Wendy Torrance

I The Shining så förstärker Kubrick att det finns en hierarki i familjen Torrance där Jack är överhuvudet, eller patriarken om man så vill. Det blir helt enkelt ännu svårare för frun att våga säga ifrån när allting börjar gå snett. Hon har sitt barn att ta hand om och det blir i mångt och mycket upp till henne att försöka bryta sig loss från Jacks grepp om familjen. Hon arbetar i motvind då hon är psykiskt nedtryckt. Hon ser dessutom ut som en helt vanlig jäkla människa! Det gillar verkligen jag. Folk som ser ut som folk.Hit-Girl.

Hon är ful i munnen, rolig och fullkomligt skoningslös. Hon ser mördandet som en lek och som ett äventyr. En cool tjej helt enkelt.

t26RKMkI2Ds/TXdL0qib9HI/AAAAAAAAAj0/9sr65N0_xrA/s1600/Kiddo.jpg">

Beatrix Kiddo

Hon är nästan ett tråkigt val. Historien är en rape revenge berättelse och sådana finns det många av, men jag tycker ändå att Kiddo är väldigt bra gestaltad och det finns precis som när det gäller Ripley i Alien filmerna ingen understrykning av att hon är kvinna.

Utopi Får full pott

Utopi har redan hunnit bli recenserat/hyllat på den prisbelönta seriebloggen Shazam! Läs själva recensionen på deras blogg (finns en länk till den på min blogg). Goda dagar.

Releasefest för Utopi!Kolik Förlag ger ut Corto Maltese och det första nummeret av Utopi nu på torsdag. Kom dit och mingla och träffa de involverade i projektet. Jag är inte där dock då jag är hemmastadd i Malmö.

Jag hörde en recension av Utopi på en podcast igår och den fick minst sagt väldigt god kritik.

onsdag 2 mars 2011

Entropi... Jag menar Utopi!Nu verkar det äntligen som att Utopi magasin är här. Jag hörde från en vän att en eldsjäl (Loka) skickar iväg alla prenumerationer idag. Det ska verkligen bli skoj att se den i tryck.

Jag pratade med en anan anförtrogen vän igår. Vi pratade om Dark Heresy-rollspelet och jag visade honom det jag gjort utav mitt bidrag till Utopi #3 och vi snackade om "Den Svarta Jorden" och hur allt skulle fortlöpa. Jag (vi) kom på vad en stor del utav bok två skulle handla om. Snacka om att gå händelserna i förväg. Jag har så sjukt mycket historier att berätta från DSJ så ni anar inte. Volymer. Många, många volymer av skräck och entropi... jag menar Utopi.