onsdag 24 november 2010

Lars Recenserar: Fjärilen från TibetPå SF-bokhandeln (Malmö)

Kund: Har du läst den där?

Lars: Nej, det är ju därför jag köpt boken.
Har du läst den?

Kund: Ja. Jag känner faktiskt författaren personligen. Alltså jag pallade med att läsa i ungefär en kvart sen var jag tvungen att lägga ifrån mig den. Det var... bara för mycket. Min tjej streckläste dock boken.

Det var med spänd förväntan och med en viss oro som jag gick ifrån bokhandeln. Min kropp har reagerat negativt på starka scener tidigare och jag var rädd att jag skulle börja få uppstötningar när jag skulle till att läsa boken på Ölcafét. Så blev det dock inte. Början på boken är enormt bra! Det är grymt, kompromisslöst, snabbt och riktigt gory. Precis som den Thrash Metal musik som boken är en hyllning till. Istället för att äcklas så fascinerades jag över våldsamheten och den totala bristen av hopp som författaren målar upp. Jag gillar hans beskrivningar. Det är faktiskt där som CJ Håkansson verkligen briljerar med sitt ordsmideri. När själva prologen är över minskar också hastigheten i i berättandet. Nödvändigt kanske för att kunna göra en bok mer begriplig och läsvänlig. Jag tycker att dialogen inte är helt hundra men den är ändå ok. Boken består utav fyra stycken kapitel, eller kanske ska man säga noveller som är sammanknutna av en större ramberättelse. Det är utanförskap, ensamhet och en annalkande undergång. Helvetet har skurit sig igenom slöjan till vår verklighet och skonar inget och ingen i sin väg. Jag personligen hade gärna velat ha hela boken på samma höga tempo som introt är på men har samtidigt full förståelse för att författaren valde att göra en mer dramaturgiskt upplagd bok. Jag rekommenderar den varmt.
Jag har för övrigt hört att han har en frekvent medverkan med sina noveller i tidskriften Escapix.

Jag såg också att mannen på bokens baksida (författaren) var lite lik killen jag pratade med. Det vore en otrolig slump om det verkligen var författaren. Men å andra sidan. Världen är allt bra liten. Killen har ju till råga på allt även skrivit en novell som heter "Den Brända Jorden".

onsdag 17 november 2010

Lumparhistorier


Nu har jag kommit en liten bit in i min historia. Jag har börjat att improvisera fram lite bildberättande som ska löpa tillsammans med historien som jag skrivit. Det är alltid roligt att ha en historia i historien.

fredag 12 november 2010

Krig och Helvete


Nu har jag börjat på en tio sidor lång serie till Utopi och som också ska vara en del i mitt Svarta Jorden projekt. Deadlinen är inte jättefarlig men jag kan inte ta det hur lugnt som helst. Idag ska jag dessutom hänga mina original på Form och Designcenter. Som vanligt så är mitt sidoupplägg sjukt skissartat, vilket gör att jag inte ger iväg serien till er redan nu på förhand. Ni kan omöjligtvis fatta vad som händer i dessa rutor.

torsdag 11 november 2010

AltCom: En Vuxenseriefestival


AltCom är en seriefestival som redan pågått i några dagar. Den har dock sin huvudhelg nu den 12-14 November. Detta är Malmös första vuxenseriefestival och serier från mindre förlag och studios presenteras. De kommer själva ut med en seriebok (Sex and War) som man kan få gratis. Kom och se och upplev.

Utställning på Form och Designcenter


Jag kommer att ställa ut tjugo av mina serie original på Form och Designcenter den tolfte November. De kommer att kunna beskådas i montrar som finns där. Här kommer även huvuddelen utav seriemässan AltCom att finnas.

fredag 5 november 2010

Utopi.


"Men Lars. Projektet kommer aldrig att fungera. Det som säljer i Sverige idag är korta serier. Enrutingar och strippar. Tyvärr. Nått om politik. Folk vill inte läsa historier. Sorry men så är faktiskt läget."
"You do not need eyes to see. You need vision."

Utopi är ett serietidnings projekt som de rediga männen och kvinnorna på Kolik förlag dragit igång. Det är en serietidning med fantastiska historier, vars första nummer ska komma ut i Februari 2011. Ni kan beställa en prenumeration redan nu och få en av förlagets tidigare utgivna album på köpet. Jag kommer givetvis att vara med på denna skuta. Det ska bli en ära att få dra ut till sjöss med alla mina goda systrar och bröder. Det är en stabil farkost vi kommer att färdas på. Skrovet är gjort av drömmar och årorna som vi kan komma att använda när det inte är tillräckligt med vind i seglen är hämtade från vårt barnasinne. Ingenting kan stoppa en människa med visioner. Det är därför som jag pysslar med eskapism. God natt verkligheten. God dag o du sköna UTOPI!

Och i fackeltåg vi vandra mot en lysande framtid

onsdag 3 november 2010

What´s your pleasure? (Fanart: Fabian Göranson)


Enligt alkemin så står guld som symbol för den Hela människan. Genom att finna de komponenter som behövs för att skapa guld så kan den bevandrade inom denna ovan nämnda ockulta lära alltså finna vägen till att bli en enad, fulländad människa. En Gud.
Strinberg själv ansåg sig vara på god väg att framställa just den ädla metallen guld... inte visste väl August att han skulle komma att snubbla på något helt annat på vägen till upplysning. Men är det inte ofta så? Att för att komma till sitt paradis måste man först vandra igenom Helvetets långa, smutsiga korridorer. Och upplysthetens budbärare kan komma och gå i många olika skepnader. Änglar i vissa människors ögon. Demoner i andras.
Fabian Göranson har i serieform tolkat August Strinbergs "Inferno". Det är en historia som leder vår berättare in på mörka, hemliga stigar i jakt på... Gud vet vad. Läs den!

tisdag 2 november 2010

Härifrån kan det bara gå nedåt

Muntergöken


Skisser från datorn som jag tänkte göra något skoj av. Nu närmar jag mig slutet på en serie och början på en annan. Det är alltid som kämpigast de sista metrarna på ett projekt. Nu vill jag bara göra mitt eget.