torsdag 28 oktober 2010

Hildebard


Igår gjorde vi rollpersoner till rollspelet Drakar och Demoner-Trudvang. Min person blev en svärdsvingande kvinna med ett enormt starkt psyke och med ett trolls intelligens. Hennes namn är Hildebard. Vi gick även igenom våra liv på den gården där vi kommer ifrån. Vi började från sex års ålder och slutade upp vid sexton års ålder, då själva äventyret tar sin början. Ska spela på måndag tror jag. Det ska bli skoj.

Klar Barbar

tisdag 26 oktober 2010

Giving Ground


Nu har det blivit bestämt att jag ska vara med i nästa nummer utav CestBon. Det är en internationell serieantologi som görs utav ett gäng eldsjälar här i Sverige. Det är den första delen utav mitt Svarta Jorden-projekt som kommer att publiceras. Översättningen var enkel och tacksam i och med att historien är ordlös.

söndag 24 oktober 2010

En Mittländare till


Ytterligare en oklar bild. Joakim Gunnarsson, en arbetskollega tyckte att jag skulle göra klart den. Det finns dock ett flertal tekniska missar på bilden som gör att jag drar mig för att fixa till den. Bättre att lära sig av misstagen och göra en ny.

En MittländareBilden är väl inte helt klar men det får duga så länge.

torsdag 21 oktober 2010

Åter till TrudvangI lönndom har min vän snidat på en vass kampanj till Drakar och Demoner-Trudvang. Ser ut som att vi kan kasta på oss pälsmanteln och rycka ut skalmsvärdet ur skidan redan nästa vecka. Förutom jag och Axel så ska en hirdman som gick ut serieettan i höstas vandra med oss ut på det blodiga härjetåget. Det som är bra är att vi alla kan orientera oss i Trudvang utan att förirra oss helt och hållet. Vi har som man säger vandrat dess mörka stigar förr. Jag vill verkligen börja skissa på min karaktär redan nu. Rawren Cochann tänkte jag att personen skulle heta. Bra namn men det dumma kan vara att folk kan tycka att det är problematiskt att uttala.

Obs: När jag sparar bilder på nätet så dyker det upp en annan bild än den jag egentligen valt när jag ska lägga upp den här på bloggen. Jag får helt enkelt se vad det är för gött i påsen nu när jag lägger upp det här inlägget.

onsdag 20 oktober 2010

Han är ingen jävla hare


Snart klar med den visuella biten på serien. Sen kan jag ta och påbörja mitt eget projekt. Jag tänkte bara ta och introducera sagans protagonist.
"Alla vill att yxan ska svingas men ingen vill hålla i skaftet" sägs det. Inget kunde vara mer fel om den här utredaren. Han är en grym jävel som inte bangar när det kommer till att ta i med hårdhandskarna. Med Plopp-chocklad som energikälla är han som en duracellkanin. skillnaden är bara att han inte har en stoppknapp. Den gick sönder när någon skenhelig kommunist stack honom i ryggen. Den här killen klagar inte dock. Han har ändå svurit att gå och lägga sig den dan som brottsligheten tar semester. Hälften man och hälften freak. Etthundra procent bad ass.

måndag 18 oktober 2010

kroppar och mer kroppar

Av gammal vana så tecknar jag oftast kroppar när jag inte vet vad jag ska skriva då jag sitter på café. Jag tror jag började försöka mig på muskulatur när jag var ungefär tio eller elva år gammal och sen dess så har vanan varit mig trogen. Det varierar mellan män och kvinnor fast det är faktiskt intressantare att teckna killar i och med att dom oftast har mer framträdande muskler. Det blir en större variation mellan hårt och mjukt då. Jag hörde att dom på serieskolan skulle börja med kroki och att även utomstående skulle kunna vara med. Skulle vara roligt. Det är intressant att se att alla människor faktiskt har en egen unik kropps identitet.

SidlayoutJag skissar upp min sidlayout väldigt snabbt. På ett sätt tror jag det kan vara bra då man kan hålla allting öppet och improvisera mer. Det negativa är väl att min komposition verkligen inte alltid är den bästa.

söndag 10 oktober 2010

Grabbarna grusHåller på med en superhjälte serie just nu. Manuset är utav Daniel Ahlgren, en av sveriges mest högproduktiva undergrund serieskapare. Jag tror han gett ut ca femton böcker om inte mer sedan han startade sin karriär i början på nittiotalet. Jag har gjort en bit över hälften nu. Känns skoj att arbeta med superhjältar.

onsdag 6 oktober 2010

lördag 2 oktober 2010

En modest brud


Har precis gjort klart en fanart bild. Kan inte visa den på bloggen än dock. Ska ta tag i Superhjälte serien imorgon igen.