måndag 29 juni 2009

Den Svarta Jorden: LumphandlareI den här illustrationen vill jag gå in mer på miljöbeskrivning men även på den fattigdom och utsatthet som människorna i mitt fiktiva tio/tjugo-tals sverige lever i. Mörkret har fallit över staden och folk vet inte riktigt hur nära ruinens brant som de verkligen befinner sig.

Den Svarta Jorden: Dam med omgivning


Det här är den första konceptbilden på det som ska komma att bli min nya serie. I den här bilden så har jag delvis koncentrerat mig på klädstil. Jag vill försöka sätta en bra tidsanda i serien och det , tror jag delvis är med kläderna. Förr i tiden definierade de vad man hade för ställning i samhället. Vilket arbete man hade och vem man var kort och gott.
Den andra delen är omgivningen. Min bok "dödvatten" utspelades i mångt och mycket i isolation. Jag vill bibehålla trycket i bilden men samtidigt öppna upp för en större värld.

Blåskiss på Christer PetterssonJag brukar aldrig nästan aldrig lägga upp blåskisser, men här är en i alla fall. Det brukar, för min del vara en ganska stor skillnad på skiss och färdigt resultat då jag improviserar tuschningen.

Detta är en teckning från 10 och 20-tals konceptbilderna. Den nionde i ordningen. Jag ska givetvis lägga upp den när den färdiga produkten är klar.

Posters
Det här är bilder som var till i reklamsyfte för en utställning som jag hade för ett tag sedan. Det var ett samarbete med Kolikförlag och Seriefrämjandet. Jag vill tacka dem båda så mycket för att de gjort att utställningen blev av. Josefine Svenske är Koliks ansvarige här i Malmö och hon har dragit ett stort lass både vad det gäller boken och utställningen. Både utställningen här i Malmö och även "Krack seriefestival" i Rom har jag henne att tacka för.
Jag var som vanligt orolig inför att börja arbeta med måleri igen. Det var till råga på allt snålt om tid. Målningen med kvinnnan är den andra som jag gjorde. Den första (Lars som troll) var en total katastrof och hamnade i soporna. Jag valde att arbeta väldigt rufft. Pastost med färg och tuschat med ett grovt stålstift. Josefine tyckte inte att den representerade bokens innehåll särskilt väl. Vare sig i innehåll eller utförande. Det var då fiskpojken kom till. Jag känner att jag börjar lära mig mitt medium någorlunda. Det blir trots allt bara den sjuttonde målningen i ordningen.

tisdag 9 juni 2009

Konceptbilder.

Jag har tänkt att göra minst tio stycken konceptbilder på en ny serie som jag planerar att göra. Jag har lärt mig mycket från min tidigare bok och som vanligt så är det mina tillkortakommanden som jag lärt mig mest av. Jag tänkte senare lägga upp en bild varannan dag här på bloggen så att ni kan se lite hur jag tänker mig att settingen ska vara. Och oja, det kommer att bli svärta och smuts. Plottrigt till överdrift (jag vet att det är fel att överbelasta en bild, But I like it). Ett regelrätt totalt jävla mörker.

Ett rostigt maskineri.

Jag har de senaste månaderna (ca två och en halv) umgåtts med min flickvän nästan tjugofyra timmar om dygnet. Jag är arbetslös och hon går på arbetsrehab, vilket gör att vi har haft sjukt mycket fritid. Detta är tid som vi kunnat använda till kreativa saker, men så har det inte blivit. Efter att jag och min flickvän träffade Josefine Svenske så kommenterade Johanna (flickvännen) att det finns vissa människor som har en något högre ambitionsnivå i livet än vad vi har. Vi kom den kvällen överens om att ge varandra veckouppdrag. Jag ska göra minst fyra sidor konceptbilder på en ny story som jag har och hon ska skriva en artikel om punk och serier (som jag senare ska göra illustrationer till). Jag måste säga att den här veckan faktiskt har börjat bra. Jag är nöjd med bilderna jag gjort hitills.